Nasz LAGER to lżejsza odmiana popularnego piwa dolnej fermentacji. Dzięki zastosowaniu najwyższej jakości słodu piwo zyskuje na gładkości. Szlachetne odmiany chmielu równoważą słodowy smak umiarkowaną goryczką. Trunek jest dobrze odfermentowany i długo leżakowany. Piwo jest jaśniejsze, a dzięki wyższemu nasyceniu gazem piwo jest rześkie i ozdobione białą pianą.
Skład: woda, słody jęczmienne, płatki ryżowe, chmiel, piwowarskie drożdże dolnej fermentacji.
4,2% alk. obj.
Rekomendowana temperatura serwowania: 4-8°C
Nasze piwo PSZENICZNE to klasyczna odmiana bawarskiego WEIZENA. Dzięki specjalnym szczepom drożdży pachnie owocami i przyprawami. Jest minimalnie goryczkowe, przyjemnie słodkie i orzeźwiająco kwaskowe. Dzięki dużej ilości słodu pszenicznego pozostaje charakterystycznie nieklarowne. Naturalnie nasycone gazem buduje ozdobną czapę białej piany.
Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, drożdże
5,0% alk. obj.
Rekomendowana temperatura serwowania: 8-11°C
Piwo w stylu STOUT owsiany, to pełna wersja piwa ciemnego górnej fermentacji. Podwyższoną pełnię piwo zawdzięcza dodatkowi płatków owsianych na etapie zacierania słodów. Dzięki nim odbieramy je jako bardziej gęste i łagodne. Palone słody wprowadzają aromat kawy, a specjalne drożdże aromat owoców. Dobra kompozycja w połączeniu z niższym nasyceniem!
Skład: woda, słód jęczmienny, płatki owsiane, chmiel, drożdże
5,0% alk. obj.
Rekomendowana temperatura serwowania: 8-11°C
Nasze piwo w rodzaju belgijskiego dubla jest bardzo stylowe. Można wyczuć charakterystyczny karmelowy posmak melasy oraz wyjątkowe akcenty przyprawowe dzięki fermentacji specjalnym szczepem drożdży. Piwo dość pełne o niskiej goryczce z czasem nabiera bardziej wytrawnego charakteru.
Skład: woda, słód jęczmienny, płatki owsiane, ciemny syrop kandyzowany, chmiel, drożdże
6,5% alk. obj.
Rekomendowana temperatura serwowania: 8-11°C
Nasza IPA (India Pale Ale) to amerykańska wersja piwa mocno chmielonego na aromat i goryczkę. Jak przystało na ten styl chmiel sypiemy szczodrze na różnych etapach warzenia. Jednak kluczowym jest zimny proces w zbiorniku leżakowym - wtedy infuzujemy trunek najmocniej, a ten uzyskuje najsilniejszy zapach chmielu.
Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże
6,0% alk. obj.
Rekomendowana temperatura serwowania: 8-10°C
MANAWA po maorysku znaczy SERCE. Właśnie tak staramy się warzyć nasze piwa - całym sercem. W tym przypadku nie jest inaczej. Szczodrze dodajemy tu niezwykłe odmiany chmielu z Nowej Zelandii. Wszystko po to, aby piwo pachniało charakterystycznymi nutami określanymi jako owoce tropikalne, liczi, markują, czy kwiatu passiflory.
Skład: woda, słody: jęczmienny, owsiany, pszeniczny, płatki owsiane, płatki pszenne, chmiel, drożdże
5,5% alk. obj.
Rekomendowana temperatura serwowania: 8-11°C