3 bohater
bohater ekstrakt bohater alkohol bohater goryczka

 

German Pils
    

Klasyczne piwo w typie lager wyrobione z niemiecką precyzją. W naszej wersji ma stylowo zaakcentowaną goryczkę oraz silny aromat chmielowy. Jest bardziej "czyste" i wytrawne niż pełne i słodkie. Za to z charakterem i orzeźwiające w smaku. Na finiszu szlachetnie słodowe, lekko przyprawowe i kwiatowe. Jak wszystkie nasze piwa i to jest niefiltrowane, ale staraliśmy się żeby było maksymalnie klarowne, jasne i rozświetlone swoim blaskiem. Doskonały kompan do wielu potraw w tym do tych ulubionych prosto z rusztu. Skuteczny ugaszacz pragnienia.

Skład: woda, słody jęczmienne, szlachetne odmiany niemieckiego chmielu, piwowarskie drożdże dolnej fermentacji.

Temperatura serwowania: 4-8°C

 

3 autochton
drukula ekstrakt drunkula alkohol drunkula goryczka

 

American IPA
    

Nasza AIPA - to nowofalowe, łamiące konwenanse piwo, które wyraźniej niż w klasykach pokazuje swoje chmielowe jestestwo. Smakoszom odwdzięcza się wysoce intensywną goryczką oraz owocowo-tropikalnym aromatem z mocną nutą iglastego lasu. Żywiczne zapachy igieł sosnowych, mango, jeżyna ... tym uwodzi nas ta amerykańska IPA. Piwo jest dobrze zbalansowane i charakterystyczne dla regionów zachodniego wybrzeża USA, czyli bardziej wytrawne niż karmelowe. W ślad za wyższym ekstraktem i głębszym odfermentowaniem idzie podwyższona moc alkoholowa. W tym przypadku jednak jest doskonale przykryta i nie przeszkadza niepożądanymi smakami.

Skład: woda, słody jęczmienne, amerykańskie odmiany chmielu, drożdże piwowarskie.


Temperatura serwowania: 9-11°C

 


 

stout
stout ekstrakt stout alkohol stout goryczka

 

Stout
    

Stout - kiedyś tęgie i mocne piwo, dziś warzone również w wersjach bardziej sesyjnych. To ciemne piwo górnej fermentacji, w którym wyczujemy odrobinę kawowej paloności, aromat gorzkiej czekolady podkreślony nutą słodkiego karmelu. Piwo jest gładkie jak poranna owsianka, ma niską goryczkę i piękną kremową pianę. To piwo nisko nasycone dwutlenkiem węgla, co znacząco poprawia jego pijalność.

Skład: woda, słody jęczmienne, płatki owsiane, chmiel, drożdże piwowarskie.


Temperatura serwowania: 10-12°C

 


 

3 bohater
aparat ekstrakt aparat alkohol aparat goryczka

  

American Pale Ale
    

APA, czyli american pale ale jest piwem nowofalowym, odmiennym i wzbudzającym usprawiedliwiony uśmiech zadowolenia wszystkich amatorów zacnej dozy chmielu. Jest szczodrze nachmielone, ale głównie dla aromatu również podczas fermentacji (na zimno). Ma owocowy charakter oraz swoisty zapach kwiatów i leśnej żywicy. Można powiedzieć: młodsze rodzeństwo wypasionej AIPA, co czyni go bardziej sesyjnym w sam raz do kosztowania i żłopania ... po prostu dla przyjemności.

Skład: woda, słody jęczmienne, amerykańskie odmiany chmielu, drożdże piwowarskie.


Temperatura serwowania: 8-10°C

 


 

3 bohater
bohater ekstrakt bohater alkohol bohater goryczka
Pszeniczne-Hefeweizen
    

Klasyczne piwo pszeniczne w bawarskim stylu hefeweizen charakteryzuje się typową kombinacją aromatu owocowego (bananowego) oraz zapachu goździków przyprawowych. Efekt ten zawdzięczamy specjalnej odmianie drożdży piwowarskich (niem. Hefe), które oprócz aromatów powodują typową dla tego piwa nieklarowność. Ta wizualna cecha powstaje również, a może przede wszystkim, dzięki zastosowaniu znacznej ilości słodu pszenicznego (pszenica – niem. Weizen), który jest bogaty w białka. Te natomiast wydłużają trwałość piany, która radośnie zdobi nasz pszeniczny trunek. Piwo stylowo nie jest mocno goryczkowe, za to mocno nasycone i rześkie. Nasz pszeniczniak to sprawdzona propozycja dla wielu piwoszy.

Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, chmiel, piwowarskie drożdże górnej fermentacji.

Temperatura serwowania: 6-10°C

 

 


 

3 bohater
lager ekstrakt lager alkohol lager goryczka
Ryżowy Lager
    

Lekkie klasyczne piwo wyrobione z najlepszej klasy słodów jęczmiennych. Niski relatywnie ekstrakt początkowy daje jasny kolor i mniej ciała, a co za tym idzie również niższą zawartość alkoholu. Słodowy akcent i chmielowa nuta idealnie współgrają w tym wytrawnym, orzeźwiającym trunku. Piwo idealne na letnie upały i oraz jako dodatek do piknikowych lub grillowanych potraw. Serwowane jako aperitif nie powoduje uciążliwych doznań sensorycznych, za to na finiszu jest delikatnie słodowe i symbolicznie goryczkowe – tak jak być powinno.

Skład: woda, słody jęczmienne, szlachetne odmiany niemieckiego chmielu, piwowarskie drożdże dolnej fermentacji.

Temperatura serwowania: 3-6°C

 

 


 

3 bohater
sour ekstrakt sour alkohol sour goryczka
Bezalkoholowe Sour Ale
    

Piwo inne niż się spodziewasz … kwaśność umiarkowana, słodycz niska, goryczka prawie nieistniejąca. Piękne chmielowe zapachy z nutą grejpfruta, choć go tam fizycznie nie ma. Piwo uwarzone z udziałem bakterii kwasu mlekowego i specjalnych szczepów drożdży, które gwarantują trunek o zawartości poniżej pół procent alkoholu. Cytrusowy charakter, miękka w odbiorze kwaśność czynią z tego piwa bardzo letni i bardzo orzeźwiający napój. Oczywiście dla wszystkich kierujących i dla tych co nie mogą lub akurat nie chcą spożywać alkoholu. Smacznego.

Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże piwowarskie.

Temperatura serwowania: 3-6°C